Geplaatst: Aug 13, ’19

Vacature: Stadsgids

VACATURE: STADSGIDS (Delen = Lief! J)

Wilt u graag stadsgids worden, of heeft u al ervaring? Joods Antwerpen zoekt enthousiaste en spontane gidsen!    

DE FUNCTIE OMSCHRIJVING:

Het betreft een vacature op vrijwillige-basis met een ruime vrijwilligersvergoeding + onkostenvergoeding.

Van ons krijgt u de aanmeldingen per email doorgestuurd en mag zelf bepalen hoeveel rondleidingen u per week en/of per maand doet. Dit is in overleg te regelen.

Vervolgens neemt u uw groep bestaande uit schoolklassen, dagjesmensen, verenigingen of collega’s mee door de Joodse wijk. De duur van een rondleiding bedraagt +- 60 tot 90 minuten en start bij het Centraal Station. Als stadsgids bent u de schakel tussen de groep en de Joodse gemeenschap. U bent enthousiast, professioneel en voelt aan op wat voor manier uw groep bejegent wil worden.

U beheerst de Nederlandse taal vloeiend en Engels is een pré. Tijdens de stadswandeling bezoekt u alle bezienswaardigheden van de wijk. Optioneel kunnen mensen kiezen voor een tussenstop bij een koosjer broodjeszaak en synagoge. Bij de synagoge krijgen ze uitleg van een lid van Shomre Hadas. Na afloop van de rondleiding kan geëindigd worden bij restaurant Hoffy’s waar men een maaltijd nuttigen kan.

Om ervaring op te doen mag u de eerste paar keer op pad gaan met een ervaren gids die u de fijne kneepjes leert zodat u o.a. de bezienswaardigheden leert kennen, waarna u de rondleiding geheel eigen mag maken, zoals het bij uw creativiteit past.

De stadsgids die wij zoeken…

is sprankelend

vind het leuk om groepen te begeleiden   

is spontaan en laat zich niet uit het veld slaan

heeft een hart voor de Joodse wijk

heeft een prettige open uitstraling

heeft een Joods en/of Christelijk geloofsovertuiging

ziet nooit beren op de weg

is eventueel beschikbaar op de zondag (vrijdagmiddag t/m zaterdag zijn wij gesloten)

WIE ZIJN WIJ:

Wij zijn een non-profit organisatie die in 2012 is opgericht met een diversiteit aan vrijwilligers. Een team bestaande uit (orthodoxe) Joodse mensen en christenen met een hart voor het land van de Bijbel, Israël.

Onze visie is o.a. om een brug te slaan tussen de Joodse gemeenschap en de verschillende groepen nationaliteiten, organisaties en gemeenschappen, om op deze manier de muren van antisemitisme neer te halen en dat er meer liefde, begrip en compassie ontstaat voor het Joodse volk.

CONTACT:

Bent u na het lezen van de vacature enthousiast geworden? Email ons dan met een korte motivatie naar; info@joodsantwerpen.be

hartelijke groet,
Team Joods Antwerpen

www.joodsantwerpen.be

Fotografie

Pictures made by 'Rovenko Photography' 
www.rovenko.com