Rondleiding

Zin om een educatief en culturele wandeling door de Joodse wijk te maken? Sinds 2012 zijn wij een groot begrip in Nederland, België en ver daarbuiten. Honderden scholen, bedrijven, verenigingen, (reis)organisaties en dagjesmensen gingen u al voor met de Joods Antwerpen tour. Deze inspirerende beleving is een ideale manier om uzelf, vrienden, familie, collega’s, studenten of kerkgemeenschap te trakteren op een boeiende excursie!

Wij vertellen u graag alle ins en outs over deze wijk. De rondleiding is mede georganiseerd door Joden in Antwerpen waardoor u een echt kijkje achter de schermen zult krijgen met een synagoge bezoek waarbij u o.a. de bibliotheek en soeka (loofhut) zult gaan zien. In gesprek met een rabbijn mag u alles te weten komen over ons geloof, cultuur, en de Bijbelse feesten.

Geniet nadien van de warme gastvrijheid en culinaire gerechten bij een koosjer restaurant. Boek uzelf een stadswandeling in de Joodse wijk van Antwerpen met een enthousiaste gids, iemand die de wijk ademt en lief heeft. Geen saaie uitstap maar een boeiende tocht met het nodige entertainment wat erg belangrijk is voor een onvergetelijke dag in onze prachtige wijk!

Praktische info en prijzen

 • Een wandeltocht circa 2 uur door de Joodse wijk met uitleg over het Joods leven, cultuur en geschiedenis. Open van zondag t/m vrijdag. Op sabbat (zaterdag) niet mogelijk.
  Groepen max. 30 personen per gids.
  Prijs per groep 60 euro – vanaf 15 personen 4 euro p.p.
 • Optie: Mogelijkheid tot synagoge bezoek waarbij u uitleg krijgt van een rabbi.
  30 minuten 40 euro tot 10 personen – vanaf 10 personen 4 euro p.p.
  60 minuten 60 euro tot 12 personen – vanaf 12 personen 6 euro p.p.
  90 minuten 80 euro tot 12 personen – vanaf 12 personen 8 euro p.p.
  Prijzen voor scholengemeenschappen op maat.
 • Optie: Mogelijkheid om tijdens de wandeling een tussenstop te maken bij Beni Falafel voor een lichte snack zoals een falafel broodje vanaf 3 euro p.p.
 • Optie: Mogelijkheid tot lunch of diner in het Jiddisch restaurant Hoffy’s met uitleg van de chef kok over de koosjere keuken, gerechten en spijswetten.
  Prijs: 3-gangen diner met bronwater vanaf 29 euro p.p.
  Mogelijkheid om lekkere gerechten mee te nemen uit de traiteurtoog.
 • Nadien kunt u op eigen gelegenheid de Joodse winkeltjes en de diamantwijk bezoeken.

*Het bedrag voor de rondleiding gaat GEHEEL naar een liefdadigheidsorganisatie in deze wijk.

Fotografie

Pictures made by 'Rovenko Photography' 
www.rovenko.com